Видео записи са шестог сабора

Loading Player...
Watching:


У Новој Вароши је 26.јула 2013. године одржан Трећи велики сабор традиционалног певања извика. На овом великом регионалном скупу певача традиционалног двогласног певања Старог Влаха својим певачким умећем се надметало 19 певачких парова. Такмичаре је оцењивао реномирани стручни жири у саставу: Проф.др Димитрије Големовић, етномузиколог и композитор, професор на музичкој академији у Београду и проректор Универизитета уметности у Београду, као председник жирија, и чланови жирија Марија Раковић, етномузиколог из Прибоја и Радмила Кукањац, вођа певачке групе „Рибашевке“.  У образложењу одлуке жири је поред осталог навео: „Жири је задовољан начином и нивоом гајења песме из вика, као и чињеницом да ово певање представља део репертоара певача различитих генерација. Ниво певања је био веома уједначен па стога има толико награђених.“

         Због веома јаке конкуреције међу такмичарима жири је доделио две прве, једну другу и две треће награде. Прво место су поделили два певачка дуета: Драга Милићевић из Кућана и Томка Пауновић из Негбине, односно Миломир Стаматовић и Милутин Гујаничић из Нове Вароши. Друго место је освојио певачки пар у саставу Милољуб Шаковић из Бурађе и Миливоје Илић из Негбине. Треће место су поделили певачки дует Радован Јанковић и Видомир Шапоњић из Нове Вароши и дует Милољуб Ракетић и Драган Милошевић из Дражевића. 
         Победницима су припале вредне награде: делови народне ношње, медаље од дрвета и писане Похвале.
         Организатор сабора,  Друштво за неговање традиционалног певања извика, доделио је специјалне захвалнице најмлађим улесницима сабора, као и госпођи Срети Илић из Негбине за нарочити допринос очувању овог традиционалног певања а путем обуке најмлађих певача.

Видео записи са петог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са првог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са другог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са трећег сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са четвртог сабора

Loading Player...
Watching:

Пријатељи

Текстови песама

Посетиоци

147054
ДанасДанас82
ЈучеЈуче486
Ове недељеОве недеље1414
Овог месецаОвог месеца8598
УкупноУкупно147054
Највише 02-26-2016 : 1340
Пријављених 0
Гостију 40
Регистрованих 2
© 2017 Друшто за неговање традиционалног певања ИЗВИКА. Сва права задржана.
Дизајн: Небојиша Мишевић neso@beotel.rs
mod_dbrss2 AJAX RSS Reader poweredbysimplepie