Видео записи са седмог сабора

Loading Player...
Watching:


    Пети велики сабор традиционалног певања извика одржан је у Новој Вароши 24. јула 2015. године. На веома посећеној манифестацији наступили су 23 такмичарска дуета из седам општина западне Србије и то у четири категорије: дечјој (4 пара), женској (3 пара), мушкој (13 парова) и у женско-мушкој комбинацији (3 пара).  Певаче је оцењивао стручни жири у саставу: доктор Сања Радиновић, етномузиколог,  доцент на Музичкој академији у Београду, председница жирија, Марија Раковић , етномузиколог из Прибоја и Милутин Гујаничић, један од најистакнутијих и највише награђиваних певача ове традиционaлне песме, чланoви жирија.

Опширније: Одржан пети велики сабор певања извика

 У Новој Вароши је 25. јула 2014. године одржан Четврти велики сабор традиционалног певања извика. Збогвременских неприлика први део сабора је одржан на тргу а наставак у Дому културе. И поред тешкоћа сабор је протекао успешно, уз велики број посетилаца. У такмичарском делу манифестације учествовало је четрнаест певачких парова, док су ревијално наступили седам парова са певачким подмлатком.

Опширније: Одржан четврти велики сабор певања извика

Млади чланови Друштва за неговање традиционалног певања извика победници су Шестог фестивала изворног певања младих певачких група Србије, који је одржан у Аранћеловцу 17. јула 2014. године. Прво место у мушкој конкуренциуји освојили су Боривоје Илић, стар 12 година, уз Негбине и Немања Милојевић, стар 11 година, из Беле Реке. Победили су са песмом Муртеницом ветар дува.

Видео записи са шестог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са петог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са четвртог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са трећег сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са другог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са првог сабора

Loading Player...
Watching:

Пријатељи

Текстови песама

Посетиоци

336748
ДанасДанас116
ЈучеЈуче193
Ове недељеОве недеље309
Овог месецаОвог месеца2929
УкупноУкупно336748
Највише 10-03-2017 : 811
Пријављених 0
Гостију 20
Регистрованих 2
© 2018 Друшто за неговање традиционалног певања ИЗВИКА. Сва права задржана.
Дизајн: Небојиша Мишевић neso@beotel.rs
mod_dbrss2 AJAX RSS Reader poweredbysimplepie